Mikor operálnak majd helyettünk robotok? – Mári Róbert, Wáberer Medical Center

Ha még nem hallottad, akkor itt megteheted:

A Holnap Történt évadzáró epizódjában Dr. Mári Róbert, a Wáberer Medical Center ügyvezető igazgatója mutatott nekünk egy fontos részletet az orvostudomány, az egészségügy jövőjéből!

A diagnosztika során az emberi erőforrás ma még megkerülhetetlen, a különböző képi elemek elemzésére az orvosi rutint és lényeglátást használjuk. Ezzel szemben, a már nem is olyan távoli jövőben, ha digitalizáljuk ezeket a lépéseket, a mesterséges intelligencia segítségével, nagyobb adatbázisok használatával milliós nagyságrendben lehet az ellenőrzéseket végezni, így pontosabb és gyorsabb eredmények segítségével történhet a diagnosztizálás.

Hogyan tudjuk pontosabban mérni a testünk által küldött jeleket, amelyekből egy szakképzett orvos hihetetlen mennyiségű adatot kap és következtetéseket tud levonni?

Hogyan lehet hatékonyabban asszisztálni egy ortopédiai beavatkozásnál a robotika segítségével?

A kardiológia fejlődése és fejlesztése olyan küldetés, ami rendkívül fontos. Mind szakképzett orvosi, mind pedig technológiai fejlődés terén.

Róbert és csapata ezt a két területet igyekszik összekötni azzal, hogy olyan szoftvereket, olyan MI-t készítenek, ami elősegíti a robotika és az orvoslás összefonódását.

Ha érdekel, hogy vajon át fogják-e venni a robotikai beavatkozások az orvosi műtétek helyét, akkor hallgasd meg te is ezt a részt!

Ha még nem tetted, akkor iratkozz fel a Holnap történt podcast műsorra!